Moj internet dnevnik
Crna Ovca
Banner
Blog
četvrtak, svibanj 3, 2007
bog iznimno velikog broja zamolbi mojih obožavatelja, ove godine organizirala sam vam nastup spektakularnog riječkog rock sastava Let 3. Potpuno besplatno, samo za vas. Svojim živopisnim koncertom Let 3 zaključit će 12. svibnja, u 21 sat, uzbudljivi subotnji program u Baški.   

O LETU 3

Provokativni, duhoviti, intrigantni, kontroverzni, burleskni... Let 3 je nastao u Rijeci 1987. godine, iz pepela grupe Let 2, kada su se pojavili i njihovi prvi snimci na legendarnoj kompilaciji Rijeka, Pariz, Texas. Prvi službeni album Two dogs fucking izbacio je himnu Izgubljeni te niz drugih pjesama koje su i dan danas koncertni favoriti – Sam u vodi, Ne trebam te i U rupi od smole. 1991. godine objavljuju El Desperado, drugi po redu album koji ni po čemu nije zaostajao za prvim, s nizom iznimnih skladbi kao što su Fuck famiglia, Ha ha ha, Pokvarena žena i obrada Vjernog psa grupe Termiti. Nakon pauze ispunjene turnejama, začet u pastoralnom ugođaju imanja Blue Moon pokraj gradića Huma u Istri, pojavljuje se i treći album Peace. Album je uspješan spoj tradicionalnih glazbenih oblika i modernog rock izričaja i donosi nove himne kao što su Kontinentio, Nafta, Droga... Slijedi koncertni album Živi kurac, a godinu dana nakon njega i najdrasičniji koncept grupe – album Nečuveno. Glazbeni proizvod na kojem nema apsolutno ništa, čak ni snimljene tišine, ali propisno opremljen omotom i serijskim brojevima, kupilo je 350 poklonika Leta 3. Šesti album Jedina to je doslovno i bila neko vrijeme. Naime, album je snimljen u samo jednom primjerku, ali je tiraža na zahtjev fanova ipak povećana, iako je album na kraju izdan u tri različite verzije. Za sada posljednji album Bombardiranje Srbije i Čačka, izdan 2005. godine, ponovno je privukao pažnju i prije dolaska na police CD shopova akcijom Plati, pa kreiraj putem koje se bilo tko preko interneta mogao priključiti odabiru pjesama.

Tijekom godina glazbenoj javnosti je postalo jasno da Let 3 nisu samo bizarni, bučni čudaci, nego prvorazredna rock atrakcija i zaista unikatna umjetnička pojava, razrađenog imidža i vrhunske sceničnosti. Bliskost teatru potvrdili su i uspješim radom na predstavi Fedra, nagradom Hrvatskog glumišta i Porinom za najbolju kazališnu glazbu (Pipi) te angažmanom Prlje u predstavama Pilad i Jazz. Rad Leta 3 nagrađivan je tijekom godina nizom Porina, Crnih mačkova i Zlatnih Koogli.

Stalnu postavu od 1998. godine čine Zoran Prodanović Prlja - vokal, Damir Martinović Mrle - bas, Dražen Baljak i Matej Zec Kinki - gitare, Ivan Šarar – elektronika i Branko Kovačić Hudor - bubnjevi.

O sebi kažu: - Stalnu inspiraciju i duhovnu podršku pruža nam i doista prisan odnos sa različitim životinjama - od srna do mrava, a posebno ovaca. Jako puno vremena provodimo na otoku Cresu, preko puta Rijeke, gdje sa prijateljima, janjcima Zvonom i Davorom naglas čitamo poeziju ili Stendhalov roman “Crveno i crno”.

crnaovca @ 10:31 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
Ovčja poezija i ostalo
I crne ovce daju mlijeko i vunu

Možda te nazivaju crnom ovcom.
Možda plešeš izvan takta.
Možda si svuda neugodan.
Možda nikom ne daješ pravo.
Možda svatko ima nešto ti prigovoriti.
Možda se i sam osjećaš kao crna ovca
možda si sam neugodan i nezgrapan.
Možda imaš nešto na sebi
što stalno bijes drugih na tebe navlači.
Možda si neko dijete briga
u tvojoj obitelji.
Možda si stvarno crna ovca.
 
Koliko god sebe vidiš crnim
koliko god da te drugi mogu crnim prikazati
i kad bi ti sam trebao biti
crna ovca,
onda je jedno sigurno:
i crne ovce daju mlijeko
i toplu vunu za odijelo iz godine u godinu...

Klemens Nodewald
 
 

Crna ovca moli pastire i pse čuvare da je se okane.
Zna i sama blejati.Na mom srcu leži rana
Reče jedna bijela vrana
I kad letim i kad trčim
Pitaju me zašto štrčim
Kao da sam za sve kriva
Stvarno žalim što sam živa
Ne govori glupa slovca
Reče na to crna ovca
Treba da smo obje sretne
Što smo tako izuzetne.
Index.hr
Nema zapisa.